Temadag: Sociale akuttilbud – effektiv hjælp til borgere i akut krise

16-05-2018

Sociale akuttilbud er et effektivt forebyggende tilbud til personer, der er i akut psykisk krise. Socialstyrelsen og Center for Kompetenceudvikling afholder en gratis temadag om tilbudsformen 19. juni i Aarhus. Hør om både rammerne og kommunernes erfaringer og få indblik i en brugers oplevelse.

Socialstyrelsen tilbyder nu i samarbejde med Center for Kompetenceudvikling i Region Midtjylland en temadag om sociale akuttilbud.

En akut psykisk krise opstår ikke nødvendigvis, så det passer med åbningstiderne i de almindelige socialpsykiatriske tilbud, som ofte også kræver enten visitation eller forudgående aftale. Borgere i eget hjem, der rammes af psykisk krise, kan derfor mangle et egnet tilbud.

Sociale akuttilbud er et effektivt forebyggende tilbud til denne  målgruppe. Akuttilbuddet er et døgnåbent tilbud, hvor voksne borgere i psykisk krise kan henvende sig anonymt, og når de selv mærker et behov.

Det kan du opleve på temadagen

På temadagen vil du høre om, hvad et socialt akuttilbud er, hvilke socialfaglige metoder der anvendes, samt få et borger- og kommuneperspektiv på sociale akuttilbud.

Vi indleder temadagen med de organisatoriske rammer for at oprette og drive et socialt akuttilbud i kommunerne, eventuelt i samarbejde med regioner og private aktører.

Herefter sætter vi fokus på erfaringer og oplevelser fra praksis. En af de kommunale projektledere fortæller, hvordan kommunen har arbejdet med at implementere og forankre et socialt akuttilbud, og en bruger giver indblik i sine oplevelser med at kontakte et akuttilbud.  

Vi præsenterer dig for en række sociale akuttilbuds erfaringer med implementering samt deres evalueringsresultater, der bl.a. viser menneskelige og økonomiske gevinster ved et socialt akuttilbud. I den forbindelse vil du blive introduceret til Den Sociale Akutuddannelse. Uddannelsen er målrettet medarbejdere og ledere m.fl., som skal implementere et socialt akuttilbud, eller som arbejder i et eksisterende tilbud.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne, der alle har stor erfaring med og viden om sociale akuttilbud.

Praktiske oplysninger

Temadagen foregår den 19. juni 2018 i Center for Kompetenceudviklings lokaler i Aarhus. Det er gratis at deltage, og der er plads til op til 60 personer.

Dagen henvender sig bredt til aktører, der har interesse i at få viden om at etablere og drive sociale akuttilbud, og som beskæftiger sig med psykosocial rehabilitering.

Tilmeldingsfrist: 11. juni kl. 12.00.

Tilmelding foregår via Center for Kompetenceudvikling:

Program, tilmelding og yderligere oplysninger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senest opdateret 17-05-2018

Serviceloven om akuttilbud

Sociale akuttilbud kan pr. 1. januar 2018 oprettes og drives efter servicelovens § 82c i alle kommuner - eventuelt i samarbejde med andre kommuner, regioner og private leverandører.

Hvis du vil vide mere

Socialstyrelsen gennemførte i 2014-17 et forsøg med sociale akuttilbud.

Se evalueringen

Se model- og implementeringsguide

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her