Socialstyrelsen har indgivet politianmeldelse af tre frivillige foreninger for formodede overtrædelser af straffeloven

12-10-2018

Socialstyrelsen har den 8. oktober 2018 bedt Københavns Politi undersøge, om der er grundlag for at rejse tiltale for overtrædelser af straffelovens §§ 289 a (svig i forhold til offentlige midler), 171 (dokumentfalsk) og 302 (overtrædelse af bogføringsloven) mod tre frivillige foreninger, som alle har modtaget midler fra ansøgningspuljer på børne- og socialområdet.

De tre foreninger har tilsammen modtaget midler fra forskellige ansøgningspuljer på primært civilsamfundsområdet, bl.a. ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde (PUF), udlodningspuljen til særlige sociale formål samt ansøgningspuljen til sommerferiehjælp.

De tre foreninger har i perioden 2014 til i dag modtaget midler til i alt 25 projekter. Den ene forening har i perioden 2014-2017 modtaget ca. 2,2 mio. kr., den anden forening har i perioden 2015-2017 modtaget ca. 1,2 mio. kr. og den tredje forening har i perioden 2017-2018 modtaget ca. 1,0 mio. kr.

Socialstyrelsen har ikke kunnet konstatere en sammenhæng mellem denne sag og den verserende sag om muligt underslæb.

Direktør for Socialstyrelsen, Birgitte Anker, udtaler:

”I forbindelse med en udbetaling til en af foreningerne opdager vi en uregelmæssighed, der fører til en nærmere undersøgelse af tilskud betalt til denne og to andre foreninger, hvor der tilsyneladende er nogle fællestræk. Vi beder derfor foreningerne om at dokumentere, at projekterne er gennemført korrekt. Da vi ikke har kunnet få det bekræftet, har vi nu indgivet en politianmeldelse. Vi samarbejder med politiet og er stærkt optaget af at komme helt til bunds i sagen.”

Senest opdateret 12-10-2018

Kontakt

Sanne Bertram
Kommunikationskonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her