Ny forenklet udgave af ICS og udredningsværktøjet på vej

31-01-2018

Den socialfaglige metode ICS og udredningsværktøjet på børnehandicapområdet bliver nu forenklet. I foråret udkommer en ny håndbog, og fra maj tilbyder Socialstyrelsen forskellige typer af møder og kurser om de justerede metoder.

Socialstyrelsen lancerer i juni en forenklet udgave af både den socialfaglige metode ICS og udredningsværktøjet på børnehandicapområdet.

Med de nye versioner af ICS og udredningsværktøjet bliver metoderne lettere at arbejde med for sagsbehandleren og nemmere at forstå for borgeren. De forenklede ICS-blanketter bliver understøttet elektronisk i DUBU fra efteråret, og som noget nyt bliver også udredningsværktøjet digitaliseret. Det betyder, at de to metoder bliver nemmere og mere smidige at bruge i sagsarbejdet. Forenklingen betyder også, at koblingen mellem ICS og udredningsværktøjet bliver mere tydelig.

Ny håndbog og informationsmøder til foråret
I starten af juni måned er den nye håndbog i forenklingen af ICS og udredningsværktøjet klar. Og både i maj og juni afholder Socialstyrelsen informationsmøder for faglige ledere og superbrugere.                                                     

På møderne præsenterer Socialstyrelsen de konkrete ændringer og deres betydning for sagsarbejdet, mens de udbydere, der står for digitaliseringen, fortæller om, hvordan deres it-system understøtter forenklingen.

Der afholdes i alt fem informationsmøder forskellige steder i landet. Møderne er af én dags varighed og har samme indhold, så man kan deltage der, hvor det passer én bedst. Datoer og tilmeldingsprocedure bliver meldt ud på Socialstyrelsen.dk og via nyhedsbrevet.

Kurser efter sommerferien
I august og september vil der blive afholdt en række todages kurser i de nye versioner af ICS og udredningsværktøjet. Kurserne er særligt målrettet ICS-superbrugere og sagsbehandlere, der anvender udredningsværktøjet. Interesserede kommuner uden udpegede superbrugere vil blive sikret minimum to pladser ved kurserne.  

Kurset for superbrugere vil fokusere dels på forenklingen og dels på superbrugernes rolle i implementeringen.   Kurserne for sagsbehandlere på børnehandicapområdet vil handle både om forenklingen af ICS og om forenklingen af udredningsværktøjet.

Fra oktober frem til udgangen af december 2018 tilbydes endagskurser for sagsbehandlere, der ikke er superbrugere, så også de kan blive klædt godt på til at arbejde i de forenklede udgaver af ICS og udredningsværktøjet.

Tilmeldingen til alle kurser vil foregå efter først til mølle-princippet. Datoer og tilmeldingsprocedurer for kurserne bliver meldt ud på Socialstyrelsen.dk og via nyhedsbrevet.
 

 

Senest opdateret 31-01-2018

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her