Inspirationsmøde om en model for forældrekursus og -netværk

02-05-2018

Socialstyrelsen, Aabenraa Kommune og LEV Aabenraa inviterer til inspirationsmøde 16. maj 2018. Hør om en model for forældrekurser, og hvordan indsatsen kan skabe sammenhæng i en familie, der har et barn med handicap.

Aabenraa Kommune har i et partnerskab sammen med LEV Aabenraa arbejdet med at udvikle og afprøve en model for forældrekurser i et fireårigt projekt til familier, der har et barn med handicap.

Nu præsenterer kommunen, LEV Aabenraa og Socialstyrelsen modellen for forældrekurset på et inspirationsmøde for brugerorganisationer, ledere og fagfolk i kommunale forvaltninger.  Mødet holdes den 16. maj i Aabenraa. Det er gratis at deltage, og der er fortsat ledige pladser.

Færre konflikter og følelsen af ikke at være alene

Forældrekurset giver forældre, der har et barn med en funktionsnedsættelse, nogle redskaber til at håndtere konflikter i hverdagen, så der bliver mere overskud til aktiviteter – også uden for hjemmet. Kurset bidrager også til at styrke samarbejdsrelationen med kommunen eller brugerorganisationen og giver forældrene mulighed for at dele deres erfaringer med andre forældre, som har et barn med handicap.

Vær med, når Socialstyrelsen præsenterer forældrekurset, og Aabenraa Kommune sammen med LEV Aabenraa fortæller om, hvordan der er blevet arbejdet med indsatsen og familier i kommunen. Familier, der har deltaget i indsatsen, bidrager med, hvordan forældrekurset og -netværk har hjulpet hele familien til en bedre hverdag.

Arrangementet er en del af Socialstyrelsens rundrejse i fire regioner i 2018. Udover forældrekurser præsenteres indsatsen Stepping Stones i Aalborg den 14. juni og indsatsen "Terapeutisk Bistand" i Greve den 29. august.

Læs mere og tilmeld dig inspirationsmødet i Aabenraa senest 9. maj 2018.

Læs kursusmanualen og partnerskabsmodellen for forældrekursus og -netværk

Senest opdateret 02-05-2018

Kontakt

Dorthe Bevensee
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her