Frivillighed 2018: Relationer og engagement i lokale fællesskaber

31-05-2018

Samspillet mellem det frivillige engagement og kommuner/regioner er i fokus på årets nationale konference om frivillighed. Den holdes den 26. september. Blandt oplægsholderne er borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus, og den hollandske forsker Cees van den Boos.

For fjerde år i træk inviterer Socialstyrelsen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde og COK til den nationale konference om frivillighed. Den finder denne gang sted den 26. september og afholdes i Aarhus, der i år er Europæisk Frivillighovedstad.

Om dagens program

Konferencens hovedformål er at belyse og drøfte udvikling af frivilligheden som en vigtig del af nutidens og fremtidens velfærdssamfund. Omdrejningspunktet er samspillet mellem det frivillige engagement og kommuner/regioner.

I løbet af dagen skal vi diskutere spørgsmål som rammerne for det lokale engagement, kommunens rolle, samspillet mellem frivilligheden og kommunens kerneopgaver og krav til faglighed, funktioner og kompetencer. Dagens program vil indeholde debat, diskussioner og dialog.

Alle enkeltheder er ikke på plads endnu, men vi får bl.a. besøg af Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, som først fortæller om visionerne for året som frivillighovedstad. Senere på dagen møder vi igen Jacob Bundsgaard, nu som medforfatter til bogen "Rodskud" om frivillighed og lokalt engagement. Han præsenterer konkrete eksempler på lokale fællesskaber fra hele landet.

Til at afrunde dagen får vi besøg af hollandske Cees van den Boos, som er en anerkendt forsker i civilsamfundets udvikling.

Praktiske oplysninger

Målgruppen for konferencen er primært kommunale og regionale ledere og fagpersoner, der arbejder med frivillige og frivillighed.

Tilmelding og oplysninger om deltagergebyr og tilmeldingsfrist mv. fås på COKs hjemmeside. Her kan du også følge med i programmet. Vær opmærksom på, at konferencen de sidste tre år har været fuldtegnet.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig på COKs hjemmeside

Senest opdateret 31-05-2018

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her