Bliv uddannet i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

23-08-2018

I efteråret 2018 tilbydes igen uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. På uddannelsen vil du blive grundigt introduceret til både den nuværende version af SØM på voksenområdet og den kommende version af SØM, der også indeholder viden om udsatte børn og unge.

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, er et beregningsværktøj, der kan styrke beslutningsgrundlaget og sætte fokus de på økonomiske konsekvenser, der kan være ved at investere i sociale indsatser. Modellen henvender sig især til kommuner, men kan bruges af alle, der ønsker mere viden om, hvordan en social indsats påvirker den offentlige økonomi i en kortere eller længere periode.

Få mere at vide om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

Gode SØM-beregninger og troværdigheden af resultaterne afhænger af vidensgrundlaget og af brugerens evne til at bruge modellen og fortolke resultaterne korrekt. Socialstyrelsen opfordrer derfor alle, der anvender eller påtænker at anvende SØM, til at deltage i uddannelsen.

Om SØM-uddannelsen

Uddannelsen i SØM varetages af Incentive og VIVE for Socialstyrelsen og  afholdes ca. halvårligt forskellige steder i landet. Uddannelsesforløbene i efteråret 2018 starter op i uge 38 i Århus, i uge 39 i København og i uge 40 i Odense.

Uddannelsen er bygget op omkring 3 spor, som retter sig mod både beslutningstagere og brugere på flere niveauer. Da SØM primært er et værktøj til kommunerne, er 80 procent af kursuspladserne reserveret til kommunale deltagere.

Der er oprettet en særlig hjemmeside til SØM-uddannelsen, hvor du kan læse om indholdet af kurserne, tidspunkter, priser mv. Her kan du også melde dig til.

Tilmelding og yderligere oplysninger på uddannelsessiden om SØM

Du kan med fordel deltage i uddannelsen, selv om du har deltaget i Socialstyrelsens introkurser i foråret 2018.

E-læring om SØM
Socialstyrelsen stiller et e-læringsmodul om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, til rådighed på Socialstyrelsen.dk. Det kan være en fordel, hvis du har gennemgået e-læringen, inden du deltager i SØM uddannelsen.

Gå til siden med adgang til e-lærings-programmet

Hold dig opdateret om SØM
Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet om  SØM, så bliver du altid opdateret, når der kommer en ny version af modellen. Derudover kan du følge med i sidste nyt om den videre udvikling af modellen, få informationer om uddannelse og øvrige arrangementer etc.

Tilmeld dig SØM-nyheder her

Senest opdateret 23-08-2018

Kontakt

Tine Hjernø Lesner
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her