Lær om netværkssamråd gennem e-læring

04-05-2017

Myndighedssagsbehandlere har nu mulighed for at få viden om netværkssamråd gennem et nyt e-læringsforløb. Forløbet gennemgår bl.a. regler og proces ved afholdelse af netværkssamråd.

Socialstyrelsen har udviklet et e-læringsforløb om netværkssamråd.

Et netværkssamråd afholdes, når et barn eller en ung under 18 år er mistænkt for at have begået alvorlig kriminalitet. På netværkssamrådet aftales en plan for, hvilke initiativer og handlepligter der kan hjælpe barnet eller den unge på ret kurs igen.

E-læringsforløbet gennemgår reglerne og processen i forbindelse med netværkssamråd, herunder afklaringsfasen, hvor det vurderes, om der skal afholdes et netværkssamråd.

E-læringssystemet rummer også en quiz, hvor man kan teste sin viden om netværkssamråd, og der er adgang til en værktøjskasse med tjekliste, skabeloner og inspirationsmateriale.

Fælles læring eller individuelle forløb

E-læringsforløbet lægger op til gruppebaseret refleksion og dialog og er dermed egnet til en fælles læringsproces blandt myndighedssagsbehandlere, fx som et fagligt indslag ved team- og personalemøder i børne- og familieafdelingerne.

Sagsbehandlere vil dog også kunne anvende e-læringssystemet til et individuelt forløb, fx i forbindelse med en konkret sag, hvor en sagsbehandler har behov for at få genopfrisket sin viden om netværkssamråd.

Få mere at vide om e-læringsforløbet om netværkssamråd 

Læs om netværkssamråd generelt

Senest opdateret 10-05-2017

Kontakt

Annie Gaardsted Frandsen
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her