Konference: Vejen til robusthed

04-10-2017

Evnen til at mentalisere er et centralt element i robusthed. Kom til konference 8. november, når vi sætter fokus på, hvad robusthed er, og hvordan den kan udvikles - og gør op med myterne.

Komiteen for Sundhedsoplysning, Socialstyrelsen, Aarhus Universitet og TrygFonden inviterer til konference i København 8. november under overskriften: "Vejen til robusthed er belagt med omtanke".

Robusthed handler om at blive god til at håndtere udfordringer i livet både som individ og i fællesskaber. Et centralt element i robusthed er evnen til at tænke sig om – at have omtanke eller kunne mentalisere: Vores evne til at mentalisere er muligvis det vigtigste element i vores interaktion med andre mennesker, og har stor betydning for vores mentale sundhed og modstandskraft.

Hvad er robusthed?

Konferencen vil bidrage med viden om, hvad robusthed er, og hvordan der kan arbejdes med at udvikle robusthed. På dagen gøres op med forestillingen om mental robusthed som en slags teflon, der gør os mere eller mindre immune over for modgang. Samtidig vil vi belyse de sociale fællesskabers betydning for udvikling af robusthed.

Forskere og praktikere vil på dagen fortælle om deres arbejde. 
Du kan høre oplæg af professor Peter Fonagy, overlæge Poul Lundgaard Bak, professor i mental børnesundhed  Carsen Obel og flere andre, som vil belyse robusthed i et internationalt og dansk perspektiv. 

Praktiske oplysninger

Konferencen henvender sig til dig, der arbejder med mental sundhed i regionalt, kommunalt eller privat regi. 

Det koster 450 kr. at deltage, og der er tilmeldingsfrist 25. oktober kl. 12.

Tilmeldingen foregår via Komiteen for Sundhedsoplysning, der også har arrangeret konferencen.  

Der endnu nogle få ledige pladser og herefter kan man komme på venteliste.

Tilmelding, program og yderligere oplysninger hos Komiteen for Sundhedsoplysning
Senest opdateret 04-10-2017

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her