Forældreinddragelse og forældresamarbejde

07-03-2017

Socialstyrelsen holder temadag om ungdomssanktionen den 28. marts. Temadagen er for koordinatorer og sagsbehandlere og sætter fokus på forældrenes centrale rolle i et ungdomssanktionsforløb.

Socialstyrelsen inviterer til en temadag for fagpersoner, der arbejder med unge, som er idømt en ungdomssanktion. Dagen afholdes tirsdag den 28. marts kl. 9.00-15.00 på Hotel Park i Middelfart.

En refleksionsmodel for forældresamarbejde 

Da Folketinget for 10 år siden vedtog, at unge i ungdomssanktionen skal have tilknyttet en koordinator, var det bl.a. med det formål, at koordinatorerne også skulle styrke inddragelsen af forældrene i sanktionsforløbet. Forældrene skal inddrages, fordi de næsten altid er centrale aktører i de unges liv.

Det er baggrunden for denne temadag, der holdes under overskriften ”Forældreinddragelse og forældresamarbejde”.

Inddragelse af forældre med minoritetsbaggrund

Temadagen har to hovedoplæg. Lektor Anette Nielsen fra UC Syd kommer og fortæller om den refleksionsmodel, som hun sammen med to kollegaer har udviklet på baggrund af en gennemgang af forskning om forældresamarbejde. Anette Nielsen vil som en del af sit oplæg inddrage deltagerne i at afprøve modellen.

Om eftermiddagen bliver der sat fokus på fædres engagement i deres børns liv. Det sørger Asim Latif for. Asim Latif er teamchef i ”baba - Fædre For Forandring”, der er en del af ”Fonden For Socialt Ansvar”. Baba er en indsats, hvor fædres, især etniske minoritetsfædres, ressourcer bringes i spil, så de kan støtte andre fædre i at involvere sig endnu mere i deres børns liv i et samarbejde med kommune og institutioner.

Praktiske oplysninger

Det er gratis at deltage i temadagen. Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet med det forbehold, at uddannede koordinatorer prioriteres. Der er plads til maksimalt 70 personer.

Tilmeldingsfristen er 15. marts.

Tilmelding og yderligere oplysninger om program m.v. 

Senest opdateret 07-03-2017

Kontakt

Annie Gaardsted Frandsen
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her