Nye produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen

02-05-2016

Som noget nyt lancerer Socialstyrelsen nu produktvejledninger om hjælpemidler. De nye vejledninger skal gøre det nemmere at vælge det rigtige hjælpemiddel.

Socialstyrelsen introducerer et nyt koncept på Hjælpemiddelbasen, hvor man fremover kan finde vejledninger om forskellige typer hjælpemidler. Der er foreløbig udgivet 5 produktvejledninger, og flere er på vej.

Produktvejledningerne skal gøre det nemmere at finde og vælge det rigtige hjælpemiddel for den enkelte person. Vejledningerne forklarer, hvad de forskellige typer produkter kan bruges til. De beskriver også, hvad man skal være opmærksom på, når et produkt skal vælges og anvendes.

Vejledningerne er målrettet personer, som overvejer at anskaffe et hjælpemiddel, men kan også bruges af fagpersoner i dialogen med en borger – fx i forbindelse med bevilling af hjælpemidler.

De første 5 produktvejledninger

De første 5 vejledninger dækker disse hjælpemidler:

  • Hvilestole
  • Transportkørestole
  • Gribetænger
  • Rollatorer
  • Oplæsningsprogrammer og skærmlæsere

Der vil løbende udkomme vejledninger på en lang række af Hjælpemiddelbasens produktområder. Her i foråret arbejdes der bl.a. med at udarbejde vejledninger om lupper, elscootere, nødalarmsystemer, elevationssenge, plejesenge samt sansestimulerende dyner og tæpper.

Har du forslag til nye produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen, er du meget velkommen til at skrive til

Hjælpemiddelbasens produktvejledninger

Senest opdateret 04-05-2016

Kontakt

Thomas Lyhne
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her