Konference: Vidensbaseret socialpolitik og -praksis

30-09-2016

Kan der findes en fælles retning i det vidensbaserede arbejde på socialområdet? Det diskuteres på en stor konference 15. november i Odense. Vær med og hør tre forskellige perspektiver på vidensbaseret socialpolitik og -praksis. Tilmeldingsfrist: 14. oktober.

Hvordan kan vi styrke en vidensbaseret socialpolitik og -praksis? Og kan vi, der arbejder med socialområdet, overhovedet blive enige?

Det sætter vi spot på 15. november 2016 kl. 9-15 i Odense, hvor Socialstyrelsen i samarbejde med University College Lillebælt og KORA afholder en stor konference.

Tre perspektiver på vidensbaseret socialarbejde

Fra tre perspektiver – det nationale, det kommunale (myndighed og udfører) og uddannelsesperspektivet – stiller vi spørgsmålet, om der kan findes fælles retning i det vidensbaserede arbejde.

Om formiddagen er der tre oplæg i plenum: 

Vicedirektør i Socialstyrelsen Cathrine Lindberg Bak lægger ud med at redegøre for den nationale dagsorden for vidensbaseret socialpolitik og -praksis og Socialstyrelsens arbejde. Et væsentligt fokusområde er, hvordan man identificerer, videreudvikler og vidensbaserer lovende praksis, så den stærke faglighed kan udbredes over kommunegrænser.

Bagefter vil KORAs analyse- og forskningschef Vibeke Normann Andersen holde oplægget "Kan vi måle os til bedre velfærd på det sociale område?". I oplægget belyses bl.a. statens styring af den kommunale udmøntning af socialpolitikken gennem resultatmål og kommunernes egen brug af resultatbaseret styring.

Senere vil docent Ida Skytte Jakobsen, University College Lillebælt, fortælle om vdensbaserede uddannelser og vidensbaseret professionsarbejde. 

Efter frokost er der lagt op til mere dialogprægede sessions i fem workshops med fokus på konkrete projekter og redskaber.

Praktiske oplysninger

Konferencen afholdes på University College Lillebælt, Campus Odense.

Det koster 485 kr. at deltage, og der er tilmeldingsfrist 14. oktober.

Konferencen retter sig mod ledere og udførende medarbejdere i kommunerne og på sociale tilbud, undervisere og studerende og andre med interesse for vidensbaseret socialpolitik og –praksis.

Tilmelding og yderligere praktiske oplysninger om konferencen 15. november om vidensbaseret socialpolitik og -praksis 

 

 

Senest opdateret 30-09-2016

Kontakt

Aske Scott Graulund
Leder af Evaluering og Metode

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her