Håndbogen ”Kort fortalt” til unge anbragte på vej ind i voksenlivet

07-12-2016

Lettilgængelig viden til unge om bolig, uddannelse, job, sundhed og meget andet. Socialstyrelsen genoptrykker håndbogen "Kort fortalt" til unge, der har været anbragt udenfor hjemmet og nu skal til at bo for sig selv.

Unge, der har været anbragt udenfor hjemmet, kan have særlige udfordringer ved overgangen til voksenlivet. Mange kan savne viden om fx både praktiske ting og mere personlige forhold.

Det er baggrunden for Socialstyrelsen efterspurgte håndbog "Kort fortalt" til unge, som har brug for mere viden om de mange forhold, der knytter sig til en selvstændig voksentilværelse. "Kort fortalt" udkom første gang i 2015 og kan nu igen bestilles i trykt form via Socialstyrelsens hjemmeside, hvor den også kan hentes elektronisk.

Håndbogen ”Kort fortalt”
"Kort fortalt" skal gøre det nemmere for de unge, der nu for første gang skal bo for sig selv. I bogen kan den enkelte få gode råd og vejledninger om fx madlavning, rengøring, jobsøgning, sex, sundhed og sociale rettigheder og forpligtelser. 

Materialet henvender sig direkte til de unge selv. Indholdet er kort og præcist og i en form, der skal skabe overblik og struktur. Materialet kan desuden anvendes i dialogen mellem den unge og en kontaktperson eller anden voksen.

Guiden '"Kort fortalt" til tidligere anbragte unge - hent pdf eller bestil trykt version

Senest opdateret 14-04-2020

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her