Få et måleredskab til ungdomskriminalitet

12-10-2016

Socialstyrelsen tilbyder dokumentationssystemet YLS/CMI til fagfolk, der arbejder med kriminelle unge. Systemet kan bruges til at screene den unge, planlægge og dokumentere indsatsen. Der er kursus den 15. – 16. november.

Arbejder du med unge, der enten har begået kriminalitet eller er kriminalitetstruede? Så kan et brugerkursus i systemet YLS/CMI være relevant for dig. 

YLS/CMI er et dokumentationssystem, der kan bruges til at screene unge, planlægge og dokumentere indsatsen for kriminelle unge. YLS/CMI kan derfor være et godt redskab for fagfolk til at målrette indsatsen og dokumentere om den unges risiko for kriminel adfærd reduceres eller øges.

Nye kurser i YLS/CMI
Socialstyrelsen stiller systemet til rådighed for fagfolk og tilbyder også den undervisning, der er nødvendig for at kunne anvende systemet.

Næste kursus finder sted den 15. – 16. november i Odense. Kurset er gratis og certificerer dig til at bruge systemet. YLS/CMI er et internationalt system, og kurserne er tidligere afholdt på engelsk. Denne gang foregår undervisningen dog på dansk. Der er tilmeldingsfrist 9. november.

Mere information og tilmelding til kursus i YLS/CMI 

Hvordan kan man arbejde med YLS/CMI?
I den nye "Håndbog for sociale tilbud - resultatdokumentation og evaluering" kan du læse et konkret eksempel på, hvordan systemet kan bruges. Her fortæller opholdsstedet Semaiskolen, hvordan de anvender YLS/CMI bl.a. i deres arbejde med at sætte mål for og med den unge.

Håndbog for sociale tilbud - resultatdokumentation og evaluering

I pjecen ”Ud af ungdomskriminalitet” finder du en mere generel beskrivelse af brugen af YLS/CMI og den tilhørende elektroniske indberetning.  Du skal scrolle ned i bunden af siden, når du kommer ind via linket:

Få adgang til pjecen "Ud af ungdomskriminalitet"

Senest opdateret 12-10-2016

Kontakt

Annie Gaardsted Frandsen
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her