Forskning peger på, at et godt match mellem barn og anbringelsessted skaber bedre betingelser for stabilitet og kontinuitet i anbringelsen - og dermed på lang sigt et godt liv med nære relationer for barnet.
Social- og Boligstyrelsen har derfor sammen med fire kommuner – Aalborg, Ringkøbing-Skjern, Nordfyns og Svendborg – udviklet en matchmodel, der kan hjælpe med at finde det bedst mulige anbringelsessted for hvert barn
Er du medarbejder eller leder på børne- og ungeområdet – og nysgerrig efter at høre mere om, hvordan du kan arbejde fagligt med at sikre det gode match? Så vær med på vores webinar den 18. marts.
Her præsenterer vi matchmodellen og fortæller om dens faglige elementer. To kommuner giver indblik i deres erfaringer med at bruge modellen i praksis, og I får gode råd til implementeringen.
De faglige hjørnesten
Centralt for modellen – og helt i tråd med barnets lov - er en tidlig og løbende inddragelse af barnet og forældrene i matchet. Det fordrer bl.a. en nysgerrighed efter at få indblik i de ting i dagligdagen, der har betydning for barnet – og at tempoet tages ud af processen, så der i praksis er tid til at være undersøgende.
De fagprofessionelle skal koordinere og samarbejde om planlægningen af matchet, overlevere viden og finde praktiske løsninger, som er til barnets bedste. Det kræver en stærk tværfaglig tilgang, hvor samarbejde mellem børn- og ungerådgiver, matchkonsulent og anbringelsessteder er afgørende.
Praktiske oplysninger
Webinaret afholdes 18. marts 2025 kl. 10.00 -11.15 over Zoom.
Log dig gerne på mødet senest 5 minutter før, så du kan tjekke, om lyd og billede virker.
Webinaret er målrettet børn- og ungerådgivere, familieplejekonsulenter, anbringelseskonsulenter, faglig koordinator/leder af myndighed samt medarbejdere og ledere på anbringelsessteder.
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og skal senest ske på dagen kl. 9.00.
Tilmeld dig webinaret
Hvis du vil vide mere
Matchmodellen er udviklet af Social- og Boligstyrelsen i samarbejde med kommunerne Nordfyn, Ringkøbing-Skjern, Svendborg og Aalborg samt eksterne specialister.
Projektet blev indledt i 2021, og styrelsen er på nu på vej med en evaluering og en endelig udgave af modellen. Evalueringen viser flere lovende resultater, og det konkluderes, at modellen har både faglig, organisatorisk og økonomisk bæredygtighed.
På vores projektside kan du læse om den foreløbige matchmodel, herunder kerneelementer og redskaber. Du kan også se det tilhørende videnskatalog med konkrete anbefalinger og refleksionsspørgsmål til både ledere og medarbejdere.
Læs mere på projektsiden