Peers kan skabe håb og tro på, at det er muligt at komme sig af psykiske lidelser.
Centralt i den recovery-orienterede rehabiliterende tilgang, Borgeren ved roret, er fokus på borgernes ressourcer og adgangen til almene fællesskaber. En måde, socialpsykiatrien kan arbejde med dette fokus på, er gennem inddragelsen af peers. Dvs. mennesker, der har selv har erfaringer med både at have psykiske lidelser og med at komme sig igen.
Der er mange fordele ved at inddrage peers både for dem, der giver og modtager peer-støtte. Peers kan bidrage til at skabe øget fokus på ressourcer, håb og mod på forandringer. Peers kan også bygge bro til civilsamfundet og understøtte udviklingen af en recovery-orienteret kultur.
Men hvordan gør man det bedst i praksis, hvis man gerne vil arbejde systematisk med inddragelse af peers i socialpsykiatriske indsatser? Det sætter vi nu fokus på ved et temamøde, hvor vi har inviteret en kommune med.
Det kan du opleve på temamødet
På temamødet deler afdelingsleder Marie Padkjær Hede Olesen og peer-medarbejder Rikke Daugaard Møller Jensen fra Randers Kommune deres erfaringer med, hvordan peers kan bidrage til udviklingen af den kommunale socialpsykiatri.
Social- og Boligstyrelsen vil også fortælle om potentialerne ved at arbejde med inddragelse af peers.
Til sidst kan du høre om Social- og Boligstyrelsens tilbud om rådgivning til kommuner, der ønsker at arbejde systematisk med peers som et led i at sætte skub i omlægningen til den recovery-orienterede rehabiliterende tilgang, Borgeren ved roret.
Praktiske oplysninger
Temamødet henvender sig primært til chefer med ansvar for socialpsykiatrien samt tilbudsledere og konsulenter, der betjener ledelsen, men alle, som har interesse for inddragelse af peers, er velkomne. Mødet er relevant både for kommuner, der allerede er godt i gang med at inddrage peers og kommuner, der bare er nysgerrige.
Temamødet afholdes online den 4. februar 2025 kl. 14-15:15.
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest den 3. februar.
Link til deltagelse sendes før mødet.
Tilmeld dig temamødet