Sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet er kompleks og stiller høje krav til både rådgivere og den faglige ledelse. Samtidig er en høj kvalitet i sagsbehandlingen forudsætningen for, at familierne får den hjælp og støtte, de har behov for - og til rette tid.
Et forløb med Task Force - børn og unge i udsatte positioner bidrager til, at I kan kvalificere jeres sagsbehandling, og at I internt i ledergruppen kan arbejde med den faglige ledelse. I mange kommuner vil det indebære et stærkt fokus på bl.a. barnets lov og sammenhængen fra kommunens overordnede strategier og politikker til daglig drift.
Forløbet afsluttes med en opsamling på de forandringer, der er sket, og på hvilke punkter I med fordel kan fortsætte jeres udviklingsarbejde.
Hvad er jeres udbytte?
Kommuner, der tidligere har gennemført et Task Force-forløb, har bl.a. fremhævet følgende resultater:
- Børn, unge og forældres perspektiv inddrages i øget grad
- Øget inddragelse af netværket omkring barnet og den unge
- Kvalificering af arbejdsgange for sagsbehandlingen
- Forbedret journalisering
- Fokuserede børnefaglige undersøgelser
- Præcise og målbare mål
- Kvalificering og læringsorienteret brug af ledelsestilsyn
Højere grad af ensartethed og systematik i sagsarbejdet på tværs af medarbejdergrupper.
Praktiske oplysninger
Task Force – børn og unge i udsatte positioner er et samarbejde mellem Ankestyrelsen og Social- og Boligstyrelsen. Flere end 40 af landets kommuner har haft et forløb med Task Forcen, siden den blev etableret i 2012.
Vi åbner en ny ansøgningsrunde for kommuner, der ønsker et Task Force-forløb i 2025. Forløbet er gratis, og der udbydes tre forløb i 2025. Opstart af det konkrete forløb aftales mellem kommunen og Task Forcen.
Ansøgningsfristen er 25. marts 2025 kl. 12:00.
Inden I sender jeres ansøgning, skal I afholde et indledende møde med Task Forcen. Mødet holdes virtuelt og kan aftales enten via mail taskforce@sbst.dk eller ved at kontakte projektleder Louise Austeen Leth på telefonnummer 50 81 09 55.
Se mere i vejledningen på linket nedenfor, hvor I også finder det ansøgningsskema, der skal sendes ind efter det indledende møde.
Hent ansøgningsskema og -vejledning
Opdatering pr. 28. januar 2025: Ansøgningsfristen er ændret fra 29. januar til 25. marts 2025. Red.