Tre kommuner: Sådan arbejder vi med SØM og sociale investeringer

07-02-2023

Vil du høre om de konkrete erfaringer med sociale investeringer og blive klogere på, hvordan SØM kan anvendes i din kommune? Så kom til webinar den 2. marts kl. 10-12. Her præsenterer vi læringspointer på tværs af ni kommuners implementering af SØM, og Aarhus, Aalborg og Sønderborg fortæller om deres eget arbejde med modellen.

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, blev offentliggjort i 2018 og en lang række af landets kommuner har prøvet kræfter med modellen, som løbende forbedres og videreudvikles.

Siden 2019 har Social- og Boligstyrelsen i samarbejde med Rambøll tilbudt implementeringsforløb i SØM til kommunerne. Det gør vi, fordi erfaringerne siger, at det ikke er helt nemt hverken at arbejde med sociale investeringer eller SØM. Men erfaringerne viser også, at man lykkes, hvis man kommer godt fra start med den rigtige understøttelse. 

Hvad sker der på dagen?

På webinaret vil kommunerne Aarhus, Aalborg og Sønderborg give et indblik i deres konkrete erfaringer med investeringsdagsordenen og SØM som redskab. 

De tre kommuner har alle deltaget i Social- og Boligstyrelsens implementeringsforløb om SØM. De tre kommuner har arbejdet med modellen i forskelligt omfang og kommer til webinaret med forskellige erfaringer og tilgange til arbejdet med SØM.

Til webinaret vil kommunerne fortælle om de erfaringer og læringspointer, de har, ligesom de vil indgå i en paneldebat og besvare spørgsmål fra publikum.

Du kan også høre Social- og Boligstyrelsen og Rambøll præsentere erfaringerne på tværs af de 9 kommuner, der indtil videre har deltaget i implementeringsforløbene. Vi fortæller også mere om indholdet af et implementeringsforløb, der er et gratis tilbud til kommunerne, og hvordan du kan ansøge.

Hvem kan deltage?

Målgruppen for webinaret er kommunale ledere samt medarbejdere med økonomi-, analyse- og socialfaglig baggrund med interesse for sociale investeringer og SØM.

Praktiske oplysninger

Webinaret afholdes den 2. marts 2023 kl. 10 – 12. Program og link til deltagelse sendes ud til alle tilmeldte senest dagen inden. Deltagelse er gratis.

Tilmeld dig webinaret

Tilmeldingsfrist: 27. februar.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere om SØM og vores tilbud om rådgivning og implementeringsforløb på undersiderne om SØM på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside. Her kan du også finde SØMs erfaringsdatabase, hvor du kan se konkrete kommunale beregningseksempler i modellen.

Bliv klogere på SØM

Kontakt

Tine Hjernø Lesner
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her