Lær vidensplatformen social.dk at kende

05-10-2023

Social- og Boligstyrelsens nye vidensplatform social.dk præsenterer data og aktuel socialfaglig viden på en lettilgængelig måde. Som kommune kan I nu lære det nye redskab at kende på en guidet rundtur, når vi her i november afholder tre webinarer og besøger både videnssiderne og datauniverset.

Med social.dk har alle på socialområdet fået et værktøj, der kan bruges til at understøtte strategiske prioriteringer og tilrettelægge endnu bedre indsatser til borgerne.

Vidensplatformen kombinerer de nyeste tal fra Danmarks Statistik og andre kilder og præsenterer viden på en lettilgængelig og overskuelig måde.

Webinaret er særligt henvendt til ledere og konsulenter i kommuner, men alle interessede er velkomne. 

Det kan du finde på den nye platform

Datadelen er et afgørende element på den nye platform. Her får alle brugere adgang til centrale tal på socialområdet. Det kan fx være om specifikke målgrupper som unge i psykisk mistrivsel eller personer, der udsættes for vold i nære relationer. Der kan trækkes tal for den enkelte kommune, flere kommuner eller for hele landet.

Den anden store del af platformen udgøres af viden om forskellige fokusområder mv., hvor man bl.a. kan læse om relevante sociale indsatser. På udvalgte fagområder er der desuden beskrevet faglige anbefalinger for, hvordan man som kommune kan sikre en mere vidensbaseret indsats.

Webinarer med fokus på kommunale data

For at give en god introduktion til social.dk tilbyder Social- og Boligstyrelsen et webinar, hvor vi præsenterer både videnssiderne og datauniverset. Webinaret er målrettet kommunale ledere og konsulenter.

Der vil også blive vist eksempler på, hvordan man finder udvalgte tal for sin egen kommune, som kan sammenlignes både med andre kommuner og med landsgennemsnittet.

Praktiske oplysninger

Webinaret afholdes via Zoom på tre forskellige datoer i november med samme program:

  • Tirsdag den 28. november kl. 14 -15
  • Onsdag den 29. november kl. 10 -11
  • Torsdag den 30.november kl. 13 -14

Tilmeldingen foregår via NemTilmeld, hvor tilmeldingsfristen også fremgår.

Her kan du tilmelde dig

Du får tilsendt et link til webinaret dagen før mødet. Det er gratis at deltage.

Kontakt

Elisabeth Morthorst-Jensen
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her