Ønsker I at udvikle jeres recovery-orienterede praksis?

20-01-2022

Socialstyrelsen tilbyder udviklingsforløb til socialpsykiatriske tilbud, der gerne vil styrke det recovery-orienterede og rehabiliterende arbejde i indsatsen. Vi åbner nu for en ny runde af forløb. Der er ansøgningsfrist den 23. februar 2022.

Med den rette indsats har mange borgere med psykiske vanskeligheder mulighed for at komme sig – helt eller delvist. En lang række kommuner er allerede godt i gang med at udvikle og omlægge indsatsen mod en mere recovery-orienteret og rehabiliterende tilgang, men udviklingen stiller store krav til både ledere og medarbejdere i kommunerne og på de socialpsykiatriske tilbud.

Det er baggrunden for, at Socialstyrelsen tilbyder kommuner og tilbud hjælp til at styrke kvaliteten i den socialpsykiatriske indsats.

Udviklingsforløbene bygger på viden om recovery-orienterede og rehabiliterende indsatser og er derfor målrettet kommuner og socialpsykiatriske tilbud, der ønsker at udvikle og forbedre indsatsen med dette afsæt.

Socialstyrelsen har samlet erfaringer fra botilbuddet Marielund, der arbejdede med at udvikle deres praksis i et udviklingsforløb i 2019-21.

Find artiklen om Marielunds erfaringer (pdf)]

Hvis I ønsker hjælp til udvikling hos jer

Et udviklingsforløb er et samarbejde med jer og Socialstyrelsen. Forløbet bliver tilpasset jeres ønsker og ressourcer både i forhold til indhold og varighed. Udviklingsforløbet tager udgangspunkt i følgende temaer:

  • Ledelse og organisation
  • Helhed og sammenhæng
  • Samarbejde med borgeren
  • Sundhed
  • Civilsamfund
  • Uddannelse og beskæftigelse

Udviklingsforløbene er gratis og kan søges af kommunale, regionale og private socialpsykiatriske tilbud. Et udviklingsforløb varer fra 4 måneder til udgangen af 2022, alt efter ønsker og behov.

Næste ansøgningsfrist er den 23. februar 2022.

Læs mere om udviklingsforløbene og find ansøgningsmateriale

Hør mere på et infomøde

Socialstyrelsen afholder informationsmøder om udviklingsforløbene. På møderne fortæller Socialstyrelsen om, hvad et udviklingsforløb er, og hvad I kan forvente at få ud af et forløb.  

Vær med på et møde og bliv klogere på, om det er noget for jer.

Informationsmøderne afholdes online via Zoom og varer cirka en time. Det er gratis at deltage. Møderne tilbydes på to forskellige dage:

Tilmeld dig infomødet 31. januar kl. 14.30 – 15.30

Tilmeld dig infomødet 11. februar kl. 12.30 – 13.30 

 

Senest opdateret 20-01-2022

Kontakt

Aleksander Marzec Petersen
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her