Kom til superbrugerseminar i ICS

15-09-2022

Er du leder eller superbruger i enten ICS eller DUBU? Eller arbejder du med udredningsværktøjet? Så er vores superbrugerseminar en oplagt mulighed for at få ny viden og inspiration. Seminaret kan her i 2022 igen holdes fysisk. Vel mødt på Comwell Kolding den 17. november!

Socialstyrelsen byder tidligere og nye deltagere velkommen til superbrugerseminar i ICS den 17. november 2022.
Seminaret henvender sig til sagsbehandlere, ledere og andre, der arbejder som superbrugere med den socialfaglige metode ICS (Integrated Children’s System), det tilhørende redskab udredningsværktøjet eller it-fagsystemet DUBU (Digitalisering – Udsatte Børn og Unge).

Superbrugerseminaret er et tilbagevendende arrangement, der samler fagpersoner på tværs af landet til en dag med inspiration og videndeling.

I år er det nu igen muligt at afholde seminaret fysisk med de ekstra muligheder, det giver for nærværende oplæg og drøftelser. Vi ser derfor meget frem til årets seminar, der vil foregå på Comwell Kolding.

Det kan du opleve på seminaret

Seminaret er igen i år bygget op omkring inspirationsoplæg og workshops.

Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv fortæller om børns perspektiver på god børneinddragelse. Herefter fortæller Kalundborg Kommune om den betydning, børnesynet kan have for den socialfaglige kvalitet i sagsbehandlingen.

På seminarets workshops kan deltagerne dykke ned i forskellige aspekter af arbejdet med ICS, DUBU eller udredningsværktøjet.

Der vil bl.a. være forskellige workshops om ICS i teori og praksis. Her kan du fx blive endnu skarpere på, hvordan du kan bruge ICS’s teoretiske fundament i dit arbejde.

Der er også en workshop om, hvordan man i praksis kan arbejde med inddragelse af børn og unge med funktionsnedsættelse i myndighedsarbejdet, og en workshop om hvordan man arbejder med inddragelse af det private og professionelle netværk.

Derudover vil der være DUBU-workshops, fx om hvilke ændringer Barnets lov kan medføre i DUBU samt kommunal erfaring med anvendelse af Trivselslinealen.

Som afslutning på dagen skal vi høre tre personlige fortællinger fra C:NTACT med unge, der selv har oplevet at ”vokse op som barn af systemet”. Her vil også være mulighed for spørgsmål og dialog.  

Er I ikke DUBU-kommune, men ønsker at optimere arbejdet med ICS i kombination med jeres it-løsning, er I velkomne til at kontakte os i Socialstyrelsen. Så kan vi drøfte mulighederne for eksempelvis en senere workshop eller anden aktivitet, hvor vi har fokus på netop jeres it-system og lokale forhold.

Praktiske oplysninger

Deltagerbetaling for årets superbrugerseminar er 1140 kr. inkl. moms.

Seminaret afholdes den 17. november 2022 kl. 9.00 til 16.00 på Comwell Kolding. Tilmeldingsfrist: 13. oktober 2022.

Hent programmet og tilmeld jer superbrugerseminaret i ICS

Senest opdateret 15-09-2022

Kontakt

Amanda Laurvig Haugaard
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her