Hvordan hjælper vi særligt sårbare mennesker med misbrug?

12-05-2022

Hvad ved vi om målgruppen af borgere med både misbrug, psykiske vanskeligheder og sociale problemer? Og hvilke tilgange og metoder er egnede til udredning og støtte? Kom til gå hjem-møde 14. juni i Aarhus eller 16. juni i Esbjerg og få input til arbejdet med målgruppen.

Målgruppen af særligt udsatte voksne kæmper ofte med misbrug og psykiske problemer. Gennem deres opvækst og voksenliv kan de have følt sig anderledes og misforståede, og mange har oplevet svigt, krænkelser og traumer. De efterlyser ikke altid selv hjælp, og nogle er svære at fastholde i tilbud. Ofte er de aldrig blevet ordentligt udredt, og derfor har det heller aldrig stået klart, hvad der er årsagerne til de problemer, de oplever.

Socialstyrelsen holdte to gå hjem-møder i efteråret i København og Odense. Nu tilbyder styrelsen et gå hjem-møde i både Århus og Esbjerg, hvor vi igen sætter fokus på den aktuelle viden om målgruppen af særligt sårbare borgere og konkrete tilgange og metoder til arbejdet, herunder inddragelse af borgeren og udredning.

Gå hjem-mødet tager udgangspunkt i en undersøgelse, som VIVE har gennemført for VISO i Socialstyrelsen. Resultaterne er formidlet både i en rapport og i et kort hæfte. Begge blev offentliggjort i juni 2021.

Hent hæftet med inspiration til arbejdet med særligt udsatte (pdf)

Hent rapporten om udredning af særligt udsatte borgere (pdf)

Dagens program

De to gå hjem-møder har samme indhold. Følgende oplægsholdere vil bidrage til programmet:

  • Marlene Christel Haahr, konsulent, VISO
    Baggrund og mål for videnshæftet.
  • Nichlas Permin Berger, forsker, VIVE
    Central viden fra undersøgelsen, herunder udvalgte metoder og tilgange til blandt andet borgerinddragelse og udredning.  
  • Kristine Schultz, psykolog samt Inge Stounbjerg, ergoterapeut, Center for psykiatri og socialt udsatte, Horsens
    Erfaringer med udredning og relationsarbejde i forhold til sårbare voksne med misbrug og komplekse psykiske og sociale problemstillinger.

Praktiske oplysninger

Gå hjem-møderne er gratis, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest den 7. juni. Tilmelding og yderligere oplysninger fremgår af linksene nedenfor:

Tilmeld dig gå hjem-mødet i Århus 14. juni 2022

Tilmeld dig gå hjem-mødet i Esbjerg 16. juni 2022

Senest opdateret 12-05-2022

Kontakt

Maria Kreutzmann Andersen
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her