Styrk sagsbehandlingen på handicapområdet

03-03-2020

Ønsker I som kommune hjælp til at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen på handicapområdet? Så har I lige nu mulighed for at søge om et samarbejde med taskforcen på handicapområdet. Ansøgningsfristen er den 17. marts 2020.

Taskforce - Handicap tilbyder hjælp til kommuner, der ønsker at styrke deres sagsbehandling på børne- eller voksenhandicapområdet. Taskforcen er et samarbejde mellem Socialstyrelsen og Ankestyrelsen.

Kommunerne tilbydes et samarbejde om et samlet analyse- og udviklingsforløb over to år. I forløbet bliver den enkelte kommunes sagsbehandling analyseret, og kommunen får anbefalinger til, hvordan den kan styrke kvaliteten på området.

Efter analysen indgår kommunen i et udviklingsforløb med taskforcen, hvor kommunen får hjælp til at håndtere taskforcens anbefalinger.

Det kan I forvente

Med et samarbejde med taskforcen kan kommunen forvente at få:

  • Et klart billede af kommunens styrker og udfordringer
  • Konkrete anbefalinger til, hvordan kommunen kan styrke kvaliteten i sagsbehandlingen, og
  • Hjælp til at øge kvaliteten gennem redskaber, kompetenceudvikling, sparring og viden.

Analyse- og udviklingsforløbet har både fokus på kommunens konkrete sagsbehandling, retningslinjer samt den faglige ledelse og organisering af handicapområdet i kommunen.

Læs om forløbet med taskforcen og find ansøgningssmateriale

Læs om erfaringer fra andre kommuner

Taskforce - Handicap har bl.a. gennemført forløb med Norddjurs' Kommune og Høje Taastrup Kommune. Læs om erfaringerne:

Senest opdateret 05-03-2020

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her