Neurodagen 2020 - hjernen i socialt perspektiv

18-06-2020

Socialstyrelsen og COK byder for femte gang velkommen til ”Neurodagen - hjernen i socialt perspektiv”. I år afholdes konferencen den 21. oktober i Odense. Vær med, når vi retter blikket mod en ny forståelse af hjernen og sætter fokus på bl.a. recovery, professionelles narrativer og tryghedsskabende velfærdsteknologi.

Der er ingen tvivl om, at krydsfeltet mellem en biologisk/neurologisk og en psykologisk/social viden fortsat er en af de mest aktuelle skuepladser for, hvordan vi skal forstå de mennesker og de udfordringer, som vi arbejder med i den offentlige sektor.

Det er dette krydsfelt, som vi fokuserer på denne dag, hvor Socialstyrelsen og COK for femte gang kan byde velkommen til ”Neurodagen – hjernen i socialt perspektiv”. Der har i mange år været en stor interesse for, hvordan vores hjerne fungerer og er indrettet. Nogle taler derfor også om, at vi i dag har et neuro-paradigme, der bl.a. indebærer, at fx kognitive og psykosociale udfordringer ses som ”indlejret” i individet, implicit hjernen.

Et af formålene med Neurodagen er overordnet at fastholde et bio-psykosocialt perspektiv - ikke blot på de fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, men også på rammerne for rehabiliteringen.
 
Vi retter blikket mod en ny forståelse af hjernen og de sociale og kulturelle fænomener, der knytter sig hertil, og som kan berige hinanden gensidigt. Der må således gerne være højt til loftet på Neurodagen, men vi formidler også cases og projekter fra praksis.

Det kan du opleve på dagen

Neurodagen indledes med to oplæg i plenum om en narrativ tilgang til sundhed og sygdom. Senere kan man vælge mellem sessioner om så forskellige emner som seksualitet, pårørende, recovery, hjernerystelse, Voksenudredningsmetoden, tryghedsskabende velfærdsteknologi og overgangen til voksenlivet. Efter frokost sætter vi fokus på GDPR på socialområdet, inden der rundes af med et oplæg om naturmiljøer og rehabilitering.

Konferencen henvender sig til dig, der er ansat i kommune, stat eller region eller i andre organisationer, og som arbejder med eller interesserer dig for sammenhængen mellem hjernen og sociale indsatser. Dagens perspektiv er bredt, og det samme er målgruppen.

Velkommen til Neurodagen 2020 – vi håber alle får en udbytterig og inspirerende dag!

Praktiske oplysninger

Neurodagen 2020 holdes 21. oktober på Odeon, Odense.

Der er tilmeldingsfrist 7. september 2020. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Hvis der ikke er overtegnet, vil det være muligt at tilmelde sig efter udløbet af fristen.   

Pris: 1.975,00 kr. ekskl. moms.

Tilmelding og yderligere oplysninger om Neurodagen hos COK

 

Senest opdateret 18-06-2020

Kontakt

Camilla Højgaard Nejst
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her