Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) i praksis

06-05-2020

Randers Kommune præsenterer deres erfaringer med SØM i en konkret case, når vi holder webinar på SØM superbrugeruddannelsen den 29. maj 2020. Superbrugeruddannelsen er gratis og for alle, der har gennemført SØM-uddannelsen, og som ønsker at videreudvikle deres kompetencer i at bruge modellen.

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, er et beregningsværktøj, der styrker beslutningsgrundlaget i en konkret lokal sammenhæng og sætter fokus de på økonomiske konsekvenser over tid, der kan være ved at investere i sociale indsatser.

Få mere at vide om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

Om superbrugeruddannelsen

Socialstyrelsen opfordrer alle, der anvender eller påtænker at anvende SØM, til at uddanne sig i korrekt brug af modellen. Superbrugeruddannelsen er for dem, der har gennemført SØM-uddannelsen, og som ønsker at videreudvikle deres kompetencer i at bruge modellen. Uddannelsen varetages af Incentive og VIVE for Socialstyrelsen.

Superbrugeruddannelsen er gratis og består af en række webinarer på ca. 1 times varighed. Inden hver undervisningsgang vil du modtage en mail med et link til det digitale undervisningsrum.

Når du deltager i webinaret, får du mulighed for at stille spørgsmål undervejs og komme med input til fremtidige temaer. Webinarene bliver filmet og gemt på SØMs uddannelsesside, som du får adgang til, når du melder dig til. Siden fungerer som et vidensbibliotek og giver også mulighed for at få sparring og hjælp fremover til at bruge SØM.

Tema for næste webinar og tilmelding

Det næste webinar i uddannelsen afholdes d. 29. maj 2020 kl. 10-11. Temaet for webinaret er ”SØM i praksis - med en case fra Randers Kommune”. Randers kommune vil præsentere en aktuel SØM-beregning og fortælle om deres erfaringer med at arbejde med SØM. Det vil være muligt at stille spørgsmål.

Når du tilmelder dig superbrugeruddannelsen, vil du løbende få besked, når der bliver afholdt nye webinarer. 

Du kan læse mere og tilmelde dig på den særlige SØM-uddannelsesside:

Tilmelding og yderligere oplysninger på uddannelsessiden om SØM

 

Senest opdateret 06-05-2020

Kontakt

Tine Hjernø Lesner
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her