Socialstyrelsens omkostningsmodel er opdateret

06-11-2019

Socialstyrelsens omkostningsmodel er opdateret, så du nu kan få endnu mere hjælp til at vurdere, hvad en social indsats koster at opstarte og drifte. I den nye version af modellen kan du tage udgangspunkt i Socialstyrelsens omkostningsvurderinger og tilpasse til lokale forhold. Som noget nyt indeholder modellens enhedspriser nu også regionale og statslige lønninger.

Socialstyrelsens omkostningsmodel er et beregningsværktøj, som kan bruges til at vurdere, hvad det koster at opstarte og drifte en social indsats. Modellen følger Socialstyrelsens beregningsprincipper for omkostningsvurderinger, som er beskrevet i udgivelsen Omkostningsvurdering af sociale indsatser. Udgivelsen indeholder desuden en vejledning til, hvordan omkostningsmodellen anvendes.

Omkostningsmodellen og Omkostningsvurdering af sociale indsatser er opdateret pr. oktober 2019. Du kan som bruger af modellen nu lave omkostningsvurderinger på to måder: 1) Du kan lave en omkostningsvurdering fra bunden med egne oplysninger eller 2) Du kan indlæse Socialstyrelsens omkostningsvurderinger og tilpasse til dine lokale forhold. 

Omkostningsmodellen har som noget nyt fået tilføjet regionale og statslige lønninger i modellens enhedspriser. Tallene kan bruges som inspiration, hvis du ikke kender de lokale lønninger.  

Læs mere om omkostningsvurderinger og hent modellen

Omkostningsmodellen og SØM
Omkostningsmodellen kan hjælpe med at vurdere, hvad en indsats koster at opstarte og drifte.

Resultatet fra omkostningsmodellen kan anvendes direkte i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. 

Læs mere om SØM

Senest opdateret 06-11-2019

Kontakt

Kathrine Ebbe Tertz
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her