Nu indeholder Indsatstrappens Udgiftsmodel data for alle kommuner

13-11-2019

Indsatstrappens Udgiftsmodel er netop offentliggjort i en ny version. Redskabet indeholder nu data for alle kommuner. Med den nye version kan du lave analyser af udgifterne på det specialiserede børneområde for din egen kommune, en række sammenligningskommuner og for hele landet – helt uden at indtaste data.

Indsatstrappens Udgiftsmodel er et redskab, der gør det muligt at se på udgiftsudviklingen på det specialiserede børneområde med udgangspunkt i indsatstrappen. Det kan således understøtte en lokal faglig refleksion over, hvordan midlerne investeres i børnenes udvikling. Redskabet oversætter poster fra den autoriserede kontoplan til indsatstrappens trin.

Lav analysen med det samme

Redskabet er netop offentliggjort i en ny version, hvor alle kommuners regnskabsdata fra 2007 til 2018 er indlejret i modellen. 

Det betyder, at du kan downloade modellen og lave en analyse med det samme. Der er ikke behov for yderligere data. I din analyse kan du – foruden at se en enkelt kommunes udgifter over tid – også sammenligne med en gruppe af kommuner og med hele landet.

Data er hentet fra kommunernes offentliggjorte årsregnskaber hos Danmarks Statistik.

Nye kurser til foråret

Socialstyrelsen tilbyder løbende kurser i brugen af redskabet samt i brugen af redskabet ”Indsatstrappens Nøgletal”, som indeholder aktivitetsdata på det specialiserede børneområde med udgangspunkt i indsatstrappen.

Vi forventer at tilbyde den næste runde kurser i løbet af foråret. Kurserne annonceres her på Socialstyrelsen.dk og i Socialstyrelsens nyhedsbrev. 

Læs mere om Indsatstrappens Udgiftsmodel og hent redskabet her

Læs mere om Indsatstrappens Nøgletal

 
Senest opdateret 13-11-2019

Kontakt

Kathrine Ebbe Tertz
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her