Uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

26-02-2018

Fra maj 2018 tilbydes uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. Kvaliteten af en SØM-beregning afhænger af brugerens evne til at bruge modellen og fortolke resultaterne korrekt. Socialstyrelsen opfordrer derfor alle potentielle brugere af SØM til at uddanne sig i brug af modellen.

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, er et beregningsværktøj, der kan styrke beslutningsgrundlaget og sætte fokus de på økonomiske konsekvenser, der kan være ved at investere i sociale indsatser. Modellen henvender sig især til kommuner, men kan bruges af alle, der ønsker mere viden om, hvordan en social indsats påvirker den offentlige økonomi i en kortere eller længere periode.

Få mere at vide om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

Gode SØM-beregninger og troværdigheden af resultaterne afhænger af vidensgrundlaget og de antagelser, som brugeren gør sig undervejs i beregningen. Af samme grund kræver det viden om effekt- og konsekvensberegninger at anvende modellen. Socialstyrelsen opfordrer derfor alle, der anvender eller påtænker at anvende SØM, til at uddanne sig i korrekt brug af modellen.

Om SØM-uddannelsen

Uddannelsen i SØM varetages af Incentive og VIVE for Socialstyrelsen. Kurserne afholdes ca. halvårligt i hver region fra maj 2018 på kursussteder i København, Næstved, Kolding, Silkeborg og Aalborg. Uddannelsen bygges op omkring 3 spor, som retter sig mod både beslutningstagere og brugere på flere niveauer. Da SØM primært er et værktøj til kommunerne, er 80 procent af kursuspladserne reserveret til kommunale deltagere.

Der er oprettet en særlig hjemmeside til SØM-uddannelsen, hvor du kan læse om indholdet af kurserne, tidspunkter, priser mv.

Tilmelding og yderligere oplysninger på uddannelsessiden om SØM 

Du kan med fordel deltage i uddannelsen, selv om du har deltaget i Socialstyrelsens introkurser.

E-læring om SØM

Socialstyrelsen stiller et e-læringsmodul om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, til rådighed på Socialstyrelsen.dk. Det vil være en fordel, hvis du har gennemgået e-læringen, inden du deltager i SØM uddannelse.

Gå til siden med e-læringsmodulet

Hold dig opdateret om SØM

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. Her kan du følge med i sidste nyt om den videre udvikling af modellen, få informationer om arrangementer og finde gode råd, når du anvender SØM. Vi forventer at sende SØM-nyheder 4-8 gange om året.

Tilmeld dig SØM-nyheder her

 

 

Senest opdateret 26-02-2018

Kontakt

Tine Hjernø Lesner
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her