Ingen tegn på læk af følsomme personoplysninger fra Socialstyrelsen

06-12-2018

Altinget bringer i dag to artikler, hvor de skriver om et hackerangreb på Socialstyrelsens databaser. Socialstyrelsen understreger, at der ikke er tegn på, at følsomme personoplysninger er blevet lækket.

Altinget har i dag den 6. december 2018 på deres hjemmeside bragt to artikler om et hackerangreb på Socialstyrelsens databaser tilbage i 2016. Det omtalte hackerangreb i artiklerne er derfor ikke en aktuel hændelse, men fandt sted i 2016. Der er ikke tale om en ny sag. Sagen har i 2016 været omtalt i pressen.

Socialstyrelsen har overfor Altinget oplyst, at angrebet i 2016 udelukkende er sket på en webserver, der har til formål at generere rapporter. Der er dermed ikke tale om et hackerangreb på Socialstyrelsens øvrige databaser. Center for Cybersikkerhed har vurderet, at der ikke er noget, der tyder på, at der på websereveren har været adgang til personfølsomme data.

Socialstyrelsens servere, der indeholder fagsystemer fx VIAS, Tilbudsportalen, Børnehusene, De Utrolige År, Ungdomssanktionen YSL og Stofmisbrugsdatabasen, er heller ikke blevet hacket.

Da hackerangrebet skete, lå webserveren i det daværende SFI, der havde drifts- og vedligeholdelsesforpligtigelsen, og det var Koncern IT, som var under det daværende social- og indenrigsministerium, som havde tilsynsforpligtigelsen.

Senest opdateret 06-12-2018

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her