Få ledige pladser til årets frivillighedskonference

29-08-2018

Der er nu kun få ledige pladser til Frivillighed 2018, der finder sted den 26. september. Konferencen sætter fokus på samspillet mellem det frivillige engagement og kommuner/regioner. Se det fulde program, der netop er opdateret med de sidste talere. Konferencen afholdes på Centralværkstedet i Århus.

For fjerde år i træk inviterer Socialstyrelsen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde og COK til den nationale konference om frivillighed. Den finder denne gang sted den 26. september og afholdes i Aarhus, der i år er Europæisk Frivillighovedstad. Programmet er netop opdateret med de sidste talere.

Opdateret program

Konferencens hovedformål er at belyse og drøfte udvikling af frivilligheden som en vigtig del af nutidens og fremtidens velfærdssamfund. Omdrejningspunktet er samspillet mellem det frivillige engagement og kommuner/regioner.

På dagen kan du blandt andre møde journalist og forfatter Karen Lumholdt, der vil tale om relationer og velfærd og det personlige og omsorgsfulde samfund. Mads Roke Clausen, formand for Frivilligrådet, giver sit bud på, hvordan vi lokalt kan bidrage til, at mennesker får en højere grad af social kapital igennem de frivillige sociale tilbud og fællesskaber.

Desuden kan du høre Michael Wulff, næstformand i Medborgerne, fortælle om sine erfaringer med samarbejde med kommunen, og Søren Bøllingtoft Knudsen, næstformand i Ungdommens Røde Kors og bestyrelsesmedlem i Dansk Ungdoms Fællesråd holder oplæg under overskriften ”Selvfølgelig skal frivillige stjæle kommunale opgaver!”.

Vi får også besøg af Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, som først fortæller om visionerne for året som frivillighovedstad og senere fortæller om bogen "Rodskud" om frivillighed og lokalt engagement. Som afrunding på dagen får vi besøg af hollandske Cees van den Boos, som er en anerkendt forsker i civilsamfundets udvikling.

Dagen vil desuden byde på flere debatter om lokale fællesskaber, herunder om hvordan vi skaber gode rammer for frivillighed og fællesskaber, og hvem der skal få det til at ske.

Praktiske oplysninger – ny lokation for konferencen

Frivillighedskonferencen er af praktiske grunde blevet rykket fra Aarhus Rådhus til Centralværkstedet i Århus.  

Målgruppen for konferencen er primært kommunale og regionale ledere og fagpersoner, der arbejder med frivillige og frivillighed.

Tilmelding og oplysninger om deltagergebyr og tilmeldingsfrist mv. fås på COK’s hjemmeside. Vær opmærksom på, at konferencen snart er fuldtegnet.

Tilmelding og yderligere oplysninger om 'Frivillighed 2018'

Senest opdateret 29-08-2018

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her