Åbne data fra Hjælpemiddelbasen

05-09-2018

Socialstyrelsen stiller data fra Hjælpemiddelbasen gratis til rådighed for alle. Ordningen med de åbne data er netop trådt i kraft.

Fra 1. september 2018 stiller Socialstyrelsen data åbent og gratis til rådighed fra Hjælpemiddelbasen for alle. Initiativet understøtter regeringens digitaliseringsstrategi for åbne offentlige data.

Med åbne data fra Hjælpemiddelbasen får borgere, kommuner, regioner og private virksomheder mulighed for at anvende data fra Hjælpemiddelbasen på nye måder.

Initiativet imødekommer et stort kommunalt ønske om at kunne anvende Hjælpemiddelbasens data til at udvikle nye innovative løsninger og produkter til gavn for borgerne.

Hjælpemiddelbasen drives af Socialstyrelsen og sikrer et aktuelt overblik over mere end 68.000 unikke hjælpemidler. Databasen kan let tilgås af den enkelte borger og har hvert år ca. 1 mio. besøg.

Få mere information om den nye ordning med åbne data

Fakta om Hjælpemiddelbasen
Hjælpemiddelbasen indeholder oplysninger om mere end 68.000 unikke hjælpemidler og ca. 1.150 forhandlere af hjælpemidler.

Oplysningerne inkluderer bl.a. billeder, brugsanvisninger, videoer, tekniske specifikationer, prøvningsoplysninger, priser og kontaktoplysninger til forhandlerne.

Desuden indeholder Hjælpemiddelbasen bl.a. vejledningsmaterialer, en søgefunktion til hjælpemiddelrelaterede apps, skabeloner til brug ved indkøb af hjælpemidler og et idé- og debatforum for alle med interesse for hjælpemiddelområdet.

Gå til Hjælpemiddelbasen   

Senest opdateret 05-09-2018

Kontakt

Thomas Lyhne
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her