Ung i 2016 - trivsel og tendenser

18-08-2016

Socialstyrelsen holder erfadag om ungdomssanktionen 20. september. Det sker under overskriften "Ung i 2016 - trivsel og tendenser". Erfadagen er for koordinatorer og sagsbehandlere i ungdomssanktionen og tager afsæt i en forløbsundersøgelse fra SFI om unge i dag.

Socialstyrelsen inviterer til en erfadag for fagpersoner, der arbejder med unge, som er idømt en ungdomssanktion. Dagen afholdes tirsdag 20. september kl. 9.00-15.30 på Hotel Park i Middelfart.

Trivsel og tendenser blandt unge i dag

Overskriften på dagen er "Ung i 2016 - trivsel og tendenser". Socialstyrelsen har sammensat et program, hvor vi fokuserer på den brede ungdom og sætter dette i relation til unge, som har fået en ungdomssanktion. Unge spejler sig ofte i hinanden, og her er unge idømt en ungdomssanktion ingen undtagelse.

Med oplægget ”Ung i 2016 – deres adfærd, perspektiver, holdninger, relationer og alt muligt andet” tager vi udgangspunkt i en stor forløbsundersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI). Forskere har fulgt 6000 børn, siden de blev født. De unge er nu 18 år, og i den anledning har SFI udgivet en rapport om unge i Danmark på vej til voksenlivet.

Rapport på SFI's hjemmeside: Unge i Danmark - 18 år og på vej til voksenlivet

"Hvem styrer orkestret?"

Herefter dykker vi ned i det mere praksisnære og hører om Vejle kommunes pilotprojekt ”Hvem styrer orkestret?”. Det er et forebyggelsesprojekt om de folkeskoleelever, som er i risiko for at fravælge skolen og klassens fællesskab, normer og værdier for i stedet at havne i misbrug og eventuelt udvikle en kriminel løbebane.

Det er gratis at deltage i temadagen. Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet med det forbehold, at uddannede koordinatorer prioriteres. Der er plads til maksimalt 70 personer. Tilmeldingsfristen er 4. september.

Tilmelding, program og yderligere oplysninger om erfadagen 


Senest opdateret 18-08-2016

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her