Nye uddannelsesforløb i forældreprogrammet PMTO

11-05-2016

Ønsker jeres organisation at arbejde med forældreprogrammet PMTO? Netop nu tilbydes der nye uddannelsesforløb i programmet, der er målrettet børn i alderen 4 - 12 år i adfærdsvanskeligheder. Tilmeldingsfrist: 1. juni.

I samarbejde med VIA University College udbyder Socialstyrelsen nu nye uddannelsesforløb i forældreprogrammet PMTO (Parent Management Training - Oregon).

PMTO er målrettet børn i alderen 4 - 12 år i adfærdsvanskeligheder. Programmet sigter mod at ændre adfærdsmønstre og fremme den positive kommunikation i børnefamilien. PMTO bygger på social læringsteori, socialøkologisk tænkning og har elementer fra systemisk og kognitiv behandling. 

Tilmeldingsfrist 1. juni

De nye uddannelsesforløb starter i oktober 2016. Tilmeldingsfristen er 1. juni 2016. Uddannelsen strækker sig over 1½ år og afsluttes med en certificering som PMTO-terapeut.

For at blive PMTO-terapeut skal man have en faglig relevant uddannelse som fx psykolog, socialrådgiver eller socialpædagog. Det anbefales også, at man har erfaring fra arbejde med familier.  

Som en del af PMTO-uddannelsen træner man sine færdigheder i egen organisation. Hver kandidat skal som minimum gennemføre fem PMTO-behandlingsforløb under uddannelsen. Undervisningen foregår på seks arbejdsseminarer i løbet af et år.

PMTO reducerer problemadfærd

Socialstyrelsen rådgiver og støtter kommuner og andre organisationer, som ønsker at arbejde med PMTO.

Forskning i PMTO viser, at familierne, der har gennemgået programmet, bliver bedre til at være sammen. Børnenes problemadfærd reduceres, og det er også påvist, at forældrenes eventuelle depression mindskes. 

Læs mere om PMTO og om hvordan I kommer i gang.

Se priser og datoer for uddannelse til PMTO-terapeut

Senest opdateret 11-05-2016

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her