Nye tal om senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen

15-12-2016

Ny rapport beskriver aktiviteten i 2015 på landets 10 centre for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Ligesom forrige rapport viste, er brugerne af senfølgecentrene især kvinder.

Socialstyrelsen har indsamlet oplysninger om senfølgecentrene. Det er de centre landet over, der tilbyder rådgivning og psykologisk behandling til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Centrene rådgiver også pårørende og fagfolk.

Rapporten for 2015 er netop udkommet. Den beskriver aktiviteten på senfølgecentrene og tegner et billede af centrenes brugere.

De fleste får individuel terapi

I 2015 blev der i alt registeret 1562 rådgivninger og 423 behandlingsforløb i de 10 senfølgecentre. Størstedelen af rådgivningerne (60 procent) foregik ved telefonisk henvendelse.

Den primære behandlingsform var individuel terapi, som indgik i 88 procent af behandlingsforløbene. Langt de fleste, der har fået hjælp i centrene i form af enten rådgivning eller behandling, er kvinder (81 procent).

Størstedelen af rådgivningerne og behandlingsforløbene fandt sted i de tre regionale senfølgecentre.

Resultaterne fra årets rapport er på linje med resultaterne fra rapporten fra 2014.

Rapport 2015 om centre for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen

Senest opdateret 15-12-2016

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her