5 nye produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen

05-09-2016

Socialstyrelsen offentliggør løbende nye produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen. De seneste 5 vejledninger handler om lupper, badeudstyr, bestik, plejesenge og elevationssenge.

Socialstyrelsen offentliggør løbende nye produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen. Vejledningerne skal gøre det nemmere at vælge det rigtige hjælpemiddel for den enkelte person.

De nye produktvejledninger

Konceptet blev lanceret i foråret, hvor de første 5 produktvejledninger blev offentliggjort. Henover sommeren er der blevet udarbejdet yderligere 5 produktvejledninger, som dækker disse hjælpemidler:

  • Lupper
  • Badetaburetter, badestole og bruseklapsæder
  • Bestik med særlig udformning
  • Plejesenge
  • Elevationssenge

Vejledningerne forklarer, hvad de forskellige typer produkter kan bruges til. De beskriver også, hvad man skal være opmærksom på, når et produkt skal vælges og anvendes.

Vejledningerne er målrettet personer, som overvejer at anskaffe et hjælpemiddel, men kan også bruges af fagpersoner i dialogen med en borger – fx i forbindelse med bevilling af hjælpemidler.

De første 5 produktvejledninger dækkede hvilestole, transportkørestole, gribetænger, rollatorer samt oplæsningsprogrammer og skærmlæsere. 

Flere produktvejledninger undervejs

Der vil løbende blive udarbejdet vejledninger på en lang række af Hjælpemiddelbasens produktområder. 

Har du forslag til nye produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen, er du meget velkommen til at skrive til

Hjælpemiddelbasens produktvejledninger

Senest opdateret 05-09-2016

Kontakt

Thomas Lyhne
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her