Temadage: Samspillet mellem udredningsværktøjet og barnets lov

03-09-2024

Udredningsværktøjet bruges ofte i sager om børn og unge med funktionsnedsættelser. Det understøtter kvaliteten i sagsbehandlingen. Og så kan I også bruge det til at sikre jer, at I er på rette kurs, når det gælder barnets lov. Hør mere, når vi holder temadag 12. november i Aarhus og 28. november i København.

Udredningsværktøjet er specielt udviklet til det socialfaglige arbejde med børn og unge, der har en funktionsnedsættelse eller indgribende varige lidelser. Værktøjet understøtter en systematisk og helhedsorienteret sagsbehandling og er for nylig blevet ajourført i forbindelse med barnets lov. 

Har I lyst til at få indblik i, hvordan I som børne- og ungerådgivere kan bruge udredningsværktøjet endnu bedre, så deltag i vores temadag enten 12. november i Aarhus eller 28. november i København. Her sætter vi fokus på, hvordan udredningsværktøjet kan understøtte jeres arbejde og omsætte intentionerne i barnets lov til praksis.

Det sker på dagen

På temadagen retter vi blikket mod emnerne børnesyn, rettigheder og inddragelse, der alle står centralt i barnets lov. Loven åbner også et større rum for socialfaglige vurderinger. Det vil vi derfor også beskæftige os med på temadagen.

I løbet af dagen vil I blandt andet få lejlighed til at høre Line Berg og Berit Juel Christoffersen fra VIA University College. De to forskere har interviewet børn og unge med psykiske funktionsnedsættelser, og oplægget vil handle om, hvad børn og unge mener om inddragelse, og hvordan de synes, at rådgivere kan skabe de bedste rammer for god inddragelse.

Udredningsværktøjets potentiale til at kvalificere socialfaglige vurderinger er emnet for et andet oplæg, der også kommer rundt om redskaberne ægget og tragtmodellen, og hvordan de bl.a. kan bruges til at afgrænse fokus og skabe overblik. Oplægget holdes af Maria Bülow, som er lektor ved VIA University College.  

Ida Marie Mundt, Københavns Professionshøjskole, vil fortælle om samtaler med børn og unge med kommunikative og kognitive vanskeligheder med afsæt i metoden Talking Mats. Via redskaber som symbolunderstøttelse, særlige strukturer for samtalen mv. kan også en stor del af disse børn og unge inddrages.

Det praktiske

Temadagen 12. november i Aarhus: Pris: 700 kr. pr. deltager. Tilmeldingen foregår hos VIA.

Tilmeld dig temadagen 12. november 

Temadagen 28. november i København: Pris: 700 kr. pr. deltager. Tilmeldingen foregår hos Københavns Professionshøjskole.

Tilmeld dig temadagen 28. november

Hvis du vil vide mere

Social- og Boligstyrelsen understøtter brugen af udredningsværktøjet med forskellige redskaber og skabeloner. Vi tilbyder også rådgivning, kursus og e-læring.

Læs mere om udredningsværktøjet

Rettelse pr. 4. sept. Det fremgik tidligere, at temadagen i København blev holdt 27. november. Den rigtige dato er 28. november. Red.

Kontakt

Victor Krusell Jakobsen
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her