VISO tilbyder gratis rådgivning og udredning på det sociale område og inden for specialundervisning. Men hvad er det helt præcis, man kan forvente, hvis man henvender sig til VISO?
Det kan man nu blive klogere på i en ny podcast fra den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation, der forklarer, hvad VISO er, og hvilke ydelser man kan få. Her kan man også høre kommunale fagpersoner fortælle om, hvad rådgivningen har betydet både for dem selv og for de borgere, rådgivningen har handlet om.
Viden fra VISO
Podcasten om VISOs ydelser er den første i en række på fire, som Socialstyrelsen netop har offentliggjort under den fælles titel Viden fra VISO. I de resterende afsnit sættes der fokus på tre udvalgte udviklings- og vidensprojekter i VISO fra perioden 2020-21:
Et af projekterne drejer sig om de mest komplicerede anbringelsessager på børne- og ungeområdet. Hør i podcasten, hvad der kendertegner disse sager, og hvad vi måske kan lære af dem, så færre anbringelser bryder sammen i fremtiden.
Når et barn med autisme ikke kommer i skole, er udfordringerne ofte meget komplekse. En helhedsorienteret hjælp er derfor afgørende for barnets trivsels- og udviklingsmuligheder. Men hvordan kan vi konkret styrke rådgivningen om disse børn? Det fortæller vi om i den tredje podcast.
Udadreagerende adfærd hos voksne med udviklingshæmning kan have store omkostninger. Det gælder både for borgeren selv og for fagpersonalet, der kan opleve stress, angst og en øget risiko for vold. Podcast nr. fire fortæller om otte konkrete faktorer, som er væsentlige i arbejdet med at forebygge og mindske problemerne.
Her kan du finde og høre podcastserien
Vidensformidling i nyt format
Om lanceringen af podcastserien siger kontorchef Anja Mangelsen:
”I VISO udvikler vi løbende ny viden på baggrund af vores arbejde med de mest specialiserede og komplicerede sager på socialområdet. Med podcastserien formidler vi nu noget af den viden i et nyt format. Vi har været spændt på at lancere serien, som vi håber kan bidrage til, at denne viden i endnu højere grad kommer ud at leve”.
Hvert afsnit varer ca. 20 minutter. Serien udgives af VISO i Socialstyrelsen og er produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd.