For at skabe virksomme indsatser til udsatte grønlændere i Danmark er det vigtigt, at kompetencer og viden fra kommuner og civilsamfundet bliver udnyttet bedst muligt.
Derfor inviterer Socialstyrelsen nu til et nyt netværk, hvor vi har brug for din viden og erfaring. Formålet er at udvikle ny viden om, hvordan kommuner og civilsamfund samarbejder bedst muligt om at tilbyde indsatser målrettet udsatte grønlændere i Danmark. Netværket skal bestå af aktører på tværs kommuner og civilsamfund.
Møderne i netværket vil give dig rig mulighed for at sparre med andre aktører om målgruppen og sociale indsatser til målgruppen. Socialstyrelsen sætter rammerne for de fælles drøftelser, men det er dig som medlem af netværket, der får mulighed for at diskutere, hvilke barrierer du oplever for at tilpasse indsatser til målgruppens behov, og hvad du mener er god praksis for det.
Din viden er vigtig
Med afsæt i drøftelserne samler og offentliggør Socialstyrelsen forslag til, hvordan sociale indsatser kan tilpasses, så de matcher behovene hos udsatte grønlændere i Danmark. Din viden og erfaring kan derfor bidrage til at lægge linjen for nye og nyttige indsatser på området.
Læs mere om netværkets formål, hvem der kan deltage og planlagte aktiviteter i netværket i kommissoriet for netværk om udsatte grønlændere i Danmark.
Kommissorium for netværk om udsatte grønlændere i Danmark
Praktiske oplysninger
Netværket henvender sig primært til faglige ledere, koordinatorer og medarbejdere i kommuner og hos civilsamfundsaktører, der arbejder med socialt udsatte grønlændere i Danmark.
Netværket om udsatte grønlændere vil, afhængigt af de gældende COVID-19-restriktioner, mødes virtuelt eller fysisk tre til fire gange i 2021, og netværkets arbejde afsluttes i 2021.
Vil du være med i netværket, skal du sende din anmodning via mail senest d. 2. juni 2021 til nipa@socialstyrelsen.dk.
Anmodningen skal indeholde din stillingsbetegnelse, navnet på din organisation, en kort beskrivelse af din eller din organisations erfaring med at arbejde med målgruppen og en kort beskrivelse af din motivation for at deltage i netværket.
Ud fra anmodningerne udvælger Socialstyrelsen deltagerne i netværket. I udvælgelsen lægges der særlig vægt på kendskabet til målgruppen og kontakten til målgruppen.