Flere udsatte børn og unge skal have et hverdagsliv, som ligner alle andres og hjælpes ind i en livsbane, som gør dem i stand til at stå på egne ben som voksne.
Et vigtigt fokus for denne ambition er, at barnets trivsel og hverdagsliv sættes i centrum, så det først og fremmest er barnets behov og udvikling, som definerer indsatsen. Det kræver en god opfølgningspraksis i sagsbehandlingen med et systematisk og vedvarende fokus på barnets progression.
På den baggrund har Socialstyrelsen igangsat udviklingsprojektet ”Systematisk fokus på progression i sagsbehandlingen” på børn- og ungeområdet. I projektet vil fem kommuner i partnerskab med Socialstyrelsen over en 2-årig periode udvikle praksisser, der kan understøtte og styrke et sagsbehandlingsfokus på barnets progression.
I den afsluttende projektfase udgives en håndbog om emnet til alle landets kommuner.
Vær med i det nye referencenetværk
Som led i projektet etableres nu et referencenetværk, som op til 15 kommuner kan deltage i.
Referencenetværket skal drøfte og kvalificere det udviklingsarbejde, som finder sted i partnerskabskommunerne. Formålet er at sikre, at forbedringstiltag og redskaber er bæredygtige i mange forskellige kommunale rammer.
Som referencenetværkskommune får I:
- Inspiration til udvikling af egen praksis og mulighed for erfaringsudveksling
- Aktuel viden
- Mulighed for at sætte jeres fingeraftryk på området.
Hvad indebærer det at være med?
Referencekommunerne validerer og understøtter udviklingen i projektet ved at deltage aktivt i et todages vidensseminar i starten af januar 2021 og fire møder i netværket.
Eneste krav for deltagelse i referencenetværket er, at kommunen er interesseret i at udvikle sin opfølgningspraksis i sagsbehandlingen og styrke et systematisk fokus på barnets progression. Det er således ikke et krav, at kommunen i forvejen har erfaringer med at arbejde på denne måde. Der er plads til tre personer fra hver kommune i netværksaktiviteterne, som afholdes i perioden jan. 2021 – sept. 2022.
Tilmelding
Er I som kommune interesseret i at deltage, bedes I senest 1. oktober sende en mail til Rambøll, der bistår Socialstyrelsen i processen. Mailen sendes til cels@ramboll.com og skal indeholde en kort beskrivelse på ½-1 A4-side af:
- Hvorfor I ønsker at være med i referencenetværket
- Hvilke konkrete ledere og nøglepersoner I ønsker skal deltage
Har I spørgsmål til referencenetværket, er I velkomne til at kontakte: Hanne Nielsen, hann@ramboll.com, tlf. 51 61 79 73.
Har I spørgsmål til projektet generelt, kontakt da Mikkel Møldrup-Lakjer, miml@socialstyrelsen.dk
Læs mere om referencenetværket her