Neurodagen 2024

29okt

Social- og Boligstyrelsen og Komponent afholder for 9. gang konferencen Neurodagen. Fokus er på forståelser, perspektiver og indsatser i fagligt arbejde med borgere, der har en kognitiv funktionsnedsættelse.

Årets konference lægger fra land med et indblik i aktuelle brydninger i forståelsen af det psykiatriske område, for hvordan hjælper vi bedst – ud fra bl.a. den baggrund, at vi måske ikke er blevet synderligt meget bedre til det de seneste 40 år? På andre områder ville man spørge – skal vi så gøre mere af det samme?

Det andet oplæg i plenum tager krydsfeltet mellem ”relationer” og ”metoder” under behandling i forståelsen af de autismespektrumforstyrrelser, som fylder mere og mere og koster mere og mere i samfundet, også i et livslangt perspektiv. Hvordan hjælper vi bedst?

Udvidede parallelsessioner

Som noget nyt er der givet mere plads og tid til parallelsessionerne, hvor I i år kan vælge 2 ud af i alt 7, så I kan få indblik og deltage i flere faglige sessioner med mere specifikke og afgrænsede områder. Se beskrivelserne af disse i programmet. Der er på sessionerne mulighed for mere dialog og deltagelse.

På "Neurodagen – hjernen i socialt perspektiv" ønsker vi at bevare fokus på omgivelser og kontekst, sociale indsatser, fællesskaber, kultur og socialfaglighed, men også at kunne bidrage med fx neurologisk viden til socialområdet.

Et af konferencens stolte formål er at udvide rammerne for, hvad der er viden og læring på tværs af de faglige etablerede områder, hvor vi efterhånden ved en hel del om, at der er gode, virkningsfulde kerneelementer, som netop er mere tværgående end borgergruppe- eller diagnosespecifikke.

Praktiske oplysninger

Pris: 2.195 kr.

Sidste tilmeldingsfrist: 12. september 2024.

Tilmeld dig Neurodagen på komponent.dk 

TID

9-16

STED

ODEON, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C.

MÅLGRUPPE

Neurodagen er for dig, der arbejder med eller interesserer dig for sammenhængen mellem hjernen og sociale indsatser. Du kan både komme fra en kommune, region, staten ellen andre organisationer, være udfører eller myndighed. Neurodagens perspektiv er bredt, det samme er målgruppen.