Ungetypologi 3 – Charles 12 år

Den 12-årige Charles bor sammen med sin mor, stedfar og søskende i et socialt boligbyggeri. Stedfaren er tidligere straffet. Charles, der har problemer med sit temperament, er begyndt at hænge ud på på S–togstationen med en gruppe andre drenge.

Charles er 12 år. Han bor sammen med sin mor, stedfar og tre sammenbragte søskende i en lejlighed i et socialt boligbyggeri. Moren er ufaglært, og stedfaren har en håndværksmæssig uddannelse. De er begge arbejdsløse. Stedfaren har i kortere perioder siddet inde. Særligt i de perioder har moren indtaget flere typer antidepressiv medicin, ligesom hendes daglige forbrug af smertestillende piller er steget i de perioder.

Fagprofessionelles observationer

Charles’ lærere har siden 0. klasse oplevet udfordringer med hans temperament og koncentration. Han bliver hurtig uopmærksom og aggressiv overfor både klassekammerater og lærere. Han har sporadisk fravær og lav score i trivselsmåling.

En enkelt gang, da Charles var 4 ½ år, var der en underretning fra børnehaven, som socialrådgiveren ikke vurderede relevant.
Gadeplansmedarbejderne har observeret Charles blandt den gruppe unge, der denne sommer har hængt ud på S-togsstationen. De kender ham ikke, men det lader til, at nogle af de andre ser op til ham.

Drømme

Charles drømmer om at få et stort hus, et guldhalskæde og en Harley-Davidson-motorcykel mangen til sin morbrors.

Netværk

Charles’ mor var meget ung, da hun fik Charles, og sammen med stedfaren udlever hun sin anden ungdom i weekenderne. Charles skændes tit med sin mor og stedfar, ligesom forældrene tit skændes indbyrdes, hvilket kan resultere i slåskampe.

Charles’ mors lillebror er fuldgyldigt medlem af en rockerklub, og når de ses, får Charles af og til en tur bag på motorcyklen. Charles’ bedsteforældre bor i nærheden, og når han har tid, smutter han forbi til en mad ved køkkenbordet, men det er blevet sjældent, at han når forbi.

Charles skifter ofte venner og har i den netop afsluttede sommerferie hver dag hængt ud på den lokale S-togsstation sammen med en større gruppe drenge. Charles går ofte forrest og nyder respekt i gruppen, blandt andet fordi gruppen ser op til hans morbror, og fordi Charles tør mere og er mere ligeglad med voksne end nogle af de andre drenge.

Senest opdateret 30-11-2015

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her