Ungetypologi 1 – Mahmoud 16 år

Den 16-årige Mahmoud og hans familie har palæstinensisk oprindelse. Han bor i et boligområde med flere problemskabende grupperinger. Mahmoud er stille og rolig, men klarer sig dårligt i skolen og har altid færdedes meget på gaden.

Mahmoud er netop fyldt 16 år og bor sammen med sin mor, far og yngre søskende i en lejlighed i et større boligområde. Hans forældre har palæstinensisk oprindelse. Han går i 9. klasse på den lokale folkeskole. I boligområdet er der flere problemskabende grupperinger.

Fagprofessionelles observationer

Den boligsociale medarbejder og gadeplansmedarbejderne har kendt Mahmoud, siden han var lille, da han altid har været meget på gaden med de andre børn. I den senere tid er han flere gange blevet observeret i længerevarende samtaler med nogle af de lidt ældre unge, der er medlemmer af kriminelle grupperinger – primært med palæstinensisk oprindelse. Lærerne kan se, at Mahmoud fagligt klarer sig dårligt, men han laver ikke ballade eller uro i timerne.

Drømme

Mahmoud drømmer om respekt. Respekt fra det samfund, hvor han ikke oplever sig selv som medborger, men som modborger.

Netværk

Mahmoud har aldrig haft fritidsjob eller gået til sport. Han bruger tiden på at færdes i lokalområdet oftest i boligkomplekset til sent om aftenen eller langt ud på natten. De fleste af Mahmouds venner er af palæstinensisk oprindelse. De har alle sammen kendt hinanden fra barnsben.

Mahmoud er ikke specielt interesseret i skolen og har aldrig været det. Hans skolefravær knytter sig primært til familiens sommerferier, der ofte strækker sig ind i august og september. Hans venner i skolen er alene dem, der bor i det samme boligområde som Mahmoud.

Hans forældres venner er også af palæstinensisk oprindelse, ligesom der bor flere familiemedlemmer i samme boligkompleks. Hans mor er uden arbejde, og hans far har i mange år kørt taxa som afløser for sin fætter.

Senest opdateret 19-12-2016

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her