Konference om børneinddragelse og udsatte børns liv

23maj

”Børn og unges møde med fagpersoner – hvordan gør vi det bedre?” Med den overskrift holder Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv konference den 23. maj 2024 i Odense. Kom og vær med, når videnscenteret sætter fokus på børnenes liv og mødet med dem.

Hvordan hjælper vi bedst børn og unge i udsatte positioner? Og hvordan kan vi i praksis arbejde med, at børn og unge på tværs af alder og udfordringer står centralt i egne sager, og at deres perspektiver og fortællinger bliver hørt, taget alvorligt og får indflydelse på beslutninger vedrørende deres liv?

De spørgsmål står centralt, når Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv, der drives af Social- og Boligstyrelsen, VIVE og Børns Vilkår, holder en stor, national konference. Her sætter vi fokus på det liv, som børn og unge i udsatte positioner lever, de udfordringer, de kan stå over for, og de faktorer, der kan påvirke deres situation.

Det kan du opleve på dagen

Som hovedtaler vil Bez Martin, der er chef for inddragelse v. Anna Freud National Centre for Children and Young People i London og leder af netværket ´Leading Lundy´, fortælle om erfaringerne med at implementere Laura Lundys model for børneinddragelse i England.

Dagens anden hovedtaler er Anne Marie Villumsen, seniorforsker i VIVE, der vil zoome ind på de metoder, der findes til at tilvejebringe børns perspektiver, og ud fra forskningslitteraturen pege på tommelfingerregler og etiske overvejelser i anvendelsen af dem og fordele og ulemper ved de enkelte metoder og tilgange.

Endelig bliver der også mulighed for at høre personlige fortællinger fra dem, det handler om – børnene og de unge.

På dagen får du også mulighed for at dykke ned i nogle af de emner, der optager dig mest, når vi afholder seks aktuelle videnssessioner og workshops med forskellige temaer og form.

Praktisk

Læs mere om konferencen her

Deltagelse koster 625 kr. (ekskl. moms)

Klik her for at tilmelde dig

Tilmeldingsfrist: 9. maj 2024

TID

Den 23. maj 2024 kl. 9-15:50

STED

Odeon, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense

MÅLGRUPPE

Konferencen henvender sig til dig, der som fagperson eller leder arbejder med børn og unge i udsatte positioner. Det kan være inden for myndigheds- og almenområdet, gennem interesseorganisationer og frivilligt arbejde eller andre steder, hvor der er fokus på mødet med børn og unge.

Kontakt

Anne Erbs Haagensen
Fuldmægtig